Elof Hanssonin ja ProBorealin yhteistyö

Elof Hansson International on toiminut massa- ja paperiteollisuudessa vuodesta 1897.

Pääkonttori sijaitsee Göteborgissa Ruotsissa. Tytäryhtiöidensä ja edustuksiensa kautta Elof Hanson International AB kykenee toimittamaan laitteita ja projekteja globaalisti. Elof Hansson Group: lla on yli 470 työntekijää ja vuotuinen liikevaihto ylittää 600 MEUR.

Markkinointiyhteistyö

Yhteistyö Elof Hansson International:n kanssa avaa kumppaneillemme massa-, paperi-, sahatavara-, konepaja- ja kuluttajatuotteiden maailmanlaajuiset markkinat.

ProBoreal on Elof Hansson International:n virallinen edustaja Suomessa. Yhteistyökumppaneillamme on käytettävissään Elof Hansson International: n markkinointiportfolioonsa kelpuuttamien tuotteiden osalta globaali myynti- ja markkinointiverkosto. Tämä ei kuitenkaan estä yhteistyökumppanimme myymästä tuotteitaan myös suoraan kansainvälisille asiakkailleen, kunhan asiasta on sovittu.

Yhteistyön pääpiirteet:

 • ProBoreal on Elof Hansson International:n virallinen edustaja Suomessa ja Elof Hansson International on ProBorealin virallinen edustaja maailmanlaajuisesti.
 • Elof Hansson International:n kautta on tarjolla markkinointiapua suomalaisille pienille ja keskisuurille yrityksille, jotka kuuluvat ProBorealin verkostoon, ts. yrityksen ja ProBorealin välillä on allekirjoitettu yhteistyösopimus.
 • Yhteiskumppanimme saa käyttöönsä maailmanlaajuisen markkinointiorganisaation.
 • Yhteiskumppanimme tuotteet ja palvelut voivat olla osa laajempaa tarjousta.

  Tukea markkinointiin on saatavissa seuraavien linjausten mukaisesti:

 • Elof Hansson International:n tulee hyväksyä yhteiskumppanimme tuotteet ja palvelut omaan markkinointiportfolioonsa. Tähän sisältyy mm. tarvittavien asiakirjojen, kuten salassapitosopimuksen, allekirjoittamisen.
 • Yhteistyökumppanimme voi myydä tuotteitaan ja palvelujaan suoraan asiakkailleen maailmanlaajuisesti sovitulla tavalla.
 • Sopimuksen asiakkaan kanssa allekirjoittaa joko yhteistyökumppanimme tai Elof Hansson International, mikäli kauppaan ei liity Elof Hansson International: n taloudellista sitoumusta.
 • Toimittajan velvollisuudet:
  • Yhteiskumppanimme maksaa sovitun palkkion Elof Hansson International: lle.
  • Yhteistyökumppanimme on velvollinen toimittamaan markkinointi-, teknistä ja muuta asiaan liittyvää tukea.
  • Yhteistyökumppanimme on vastuussa omista matkustus- ja vastaavista kustannuksistaan.

Rahoitusyhteistyö

ProBorealin verkostoon kuuluvien pienten ja keskisuurten yritysten on mahdollista hyötyä vientikaupassaan Elof Hansson International: n tarjoamista rahoitusjärjestelyistä. Yhteistyömalli tuo yrityksille taloudellista turvallisuutta vientikaupan hoitamiseen.

Rahoitusjärjestelyjä on tarjolla seuraavien linjausten mukaan:
 • Elof Hansson International:lla tulee olla allekirjoitettu sopimus asiakkaan kanssa.
 • Rahoitusjärjestelyt tarkastellaan aina tapauskohtaisesti.
 • Rahoitusjärjestelyjä on kolmen tyyppisiä:
  • Rahoitus luottokirjeellä ja jaksotetuilla maksusuorituksilla.
  • Rahoitus käyttäen vientiluottolaitosten palveluja.
  • Elof Hansson International: n rahoitus.

ProBoreal on Elof Hansson International: n virallinen edustaja Suomessa ja Elof Hansson International on ProBorealin virallinen edustaja maailmanlaajuisesti.

1. Rahoitus luottokirjeellä ja jaksotetuilla maksusuorituksilla

Luottokirjeellä asiakkaan käyttämä pankki ja Elof Hansson Internationalin käyttämä pankki sopivat, että kaupan kohteena olevan tarvara siirtyy ostajan hallintaan vasta, kun maksu tai maksun vakuudet on saatu. Jos asiakas ei pysty maksamaan, maksu vaaditaan pankilta. Maksun jaksotuksesta tehdään suunnitelma, jonka mukaan maksut tulevat sovitun kokoisissa erissä sovitun aikataulun mukaan.

Elof Hansson International hoitaa kauppasopimuksen mukaisen maksun ProBorealin verkostossa toimivalla yritykselle.

Kuva 1 - Rahoitus luottokirjeellä ja jaksotetuilla maksusuorituksilla

Kuva 2 - Esimerkki: Maksu joka kuudes kuukausi 36 kuukauden ajan

2. Rahoitus käyttäen vientiluottolaitosten palveluja

Vientitakuulaitos, Suomessa Finnvera tai Ruotsissa EKN, antaa takuun lainalle, joka kattaa 85% kaupan arvosta. Lainasopimuksen tästä summasta tekevät asiakkaan pankki ja Elof Hansson Internationalin pankki. Loppu 15% kauppasummasta katetaan ennakkomaksulla.

Elof Hansson International hoitaa kauppasopimuksen mukaisen maksun ProBorealin verkostossa toimivalla yritykselle.

Kuva 3 - Rahoitus käyttäen vientiluottolaistosten palveluja

3. Elof Hansson International: n rahoitus

Tässä rahoitusmallissa asiakkaan käyttämä pankki ja Elof Hansson Internationalin käyttämä pankki sopivat luottokirjeellä, että kaupan kohteena olevan tarvara siirtyy ostajan hallintaan vasta, kun maksu tai maksun vakuudet on saatu. Jos asiakas ei pysty maksamaan, maksu vaaditaan pankilta.

Elof Hansson International hoitaa kauppasopimuksen mukaisen maksun ProBorealin verkostossa toimivalla yritykselle.

Kuva 4 - Elof Hansson International: n rahoitus

Lisätietoja: Jarmo Alanko, +358 50 9105778, jarmo.alanko@proboreal.com